FocusLab Portal  
    
   
   
  
   
   
   

	
  
   

  
  
  
   
   
   

   
  
  
    
  
	
 
 	

 	
 	
	

 	
	
	
 
	
		
	
	
	
	
	
	
 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Παναγιώτης Κωστόπουλος

Ψυχολόγος MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Σπούδασε Φιλολογία και στη συνέχεια Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι επάνω στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό (MSc, 2006), στις κλινικές νευροεπιστήμες (medical neuroscience) (MSc, 2008), καθώς και στην ιστορία της φιλοσοφίας (MSc, 2012) (στα αντίστοιχα πανεπιστήμια ΕΚΠΑ Αθηνών και Duke University North Carolina, ΗΠΑ). Επίσης έχει εξειδικευτεί σε μεταπτυχιακό (σεμιναριακού τύπου M.A.) επίπεδο, σε τεχνικές διαχείρισης του χρόνιου άγχους (2010) και σε τεχνικές ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης (2010). Έχει τετραετή εκπαίδευση στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία (C.B.T.). Επίσης, έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε παγκόσμια συνέδρια, καθώς και αρθρογραφία σε τοπικά και πανελλήνια έντυπα σχετικά με την ψυχική υγεία. Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σταυρούλα Καλαντζή

Η Σταυρούλα Καλαντζή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικευόμενη του προγράμματος ψυχοθεραπευτικής ειδίκευσης «Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα Παιδοψυχολογίας και Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΚΠΑ, καθώς και πλήθος σεμιναρίων στο τομέα της Ψυχολογίας. Ταυτόχρονα, ως ψυχολόγος, έχει αναλάβει εθελοντική δράση στον Πανελλήνιο Σύλλογο για Άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση «Φροντίδα», στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών και στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών.

Τζανιδάκη Μιρέλλα

Ψυχολόγος

Μαίρη Κοτέα

Φοίτησε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Βρεφονηπιοκόμων και στη συνέχεια εργάστηκε σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Επί του παρόντος, φοιτά στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.Παρακολούθησε μονοετές Σεμινάριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και πλήθος σεμιναρίων επί των Διαταραχών της Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας.

Δήμητρα Σιμιτζή

Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιωαννίνων (Α.Τ.Ε.Ι.). Συνέχισε τις σπουδές τις σε Μετεκπαιδευτικό επίπεδο: BTEC Professional Certificate in Counselling & Counselling Skills, στον εκπαιδευτικό όμιλο Athenian College. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών Λογοθεραπευτών Ελλάδος. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις ημερίδων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδριών, ενώ παράλληλα οργανώνει ομάδες γονέων.

Αγγελική Μπίτσι

Η Αγγελική Μπίτσι φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της συνθετικής ψυχοθεραπείας στο ελβετικό πανεπιστήμιο Euraka University ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει εκπαίδευση στην θεραπεία μέσω τέχνης με έμφαση στα εικαστικά.
Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα της έρευνας καθώς έχει παρουσιάσει έρευνες σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια. Έχει ολοκληρώσει επιμορφωτικό πρόγραμμα πάνω στην συμβουλευτική ψυχολογία με έμφαση στην παιδοψυχολογία.

Κατερίνα Χρυσούλη

Η Κατερίνα Χρυσούλη έχει ολοκληρώσει τις σπουδές στο τμήμα Λογοθεραπείας του πρώην Α.Τ.Ε.Ι Πατρών και συνεχίζει τις σπουδές στο τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει λάβει την εξειδίκευση στην θεραπευτική ιππασία μέσω της προσέγγισης HIPPO KINESIO-EDUCATIONAL REHABILITATION (HI.K.E.R.) ενώ παράλληλα έχει εκπαιδευτεί επιτυχώς σε σεμινάρια με θέμα την εκπαίδευση των Λογοθεραπευτών στον παιδιατρικό πληθυσμό, τις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, τις στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης συμπεριφορών στο φάσμα του Αυτισμού, τις μελέτες περιπτώσεων αξιολόγησης περιστατικών με δυσφαγία βάσει απεικονιστικών μεθόδων καθώς έχει παρακολουθήσει το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας που διεξήχθη από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Επιπρόσθετα έχει εργαστεί και εκπαιδευτεί σε περιστατικά δυσφαγίας και διαταραχής σίτισης και περιστατικά νευρολογικής και νευροεκφυλιστικής φύσεως σε ενήλικες και εφήβους.

Μάνος Τάκας

Ο Μάνος Τάκας σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Johann Wolfgang Goethe Universitaet στη Φρανκφούρτη, όπου και έλαβε τον πρώτο του Μεταπτυχιακό τίτλο στη Συγκριτική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις. Το δεύτερο Μεταπτυχιακό του αφορά την πολιτική επικοινωνία και τις διαδικασίες απόδοσης αιτιότητας ως νοηματοδότηση. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκπονεί το Μεταδιδακτορικό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ως ακαδημαϊκός υπότροφος διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπροσθέτως είναι ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του ελληνόφωνου τμήματος Ψυχολογίας του City Unity College και διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Κολλεγίου. Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας έχει εκπαιδευτεί στην προσωποκεντρική προσέγγιση και στην Tiefenpsychologie (Depth Psychology) και ασχολείται με ομαδικές και ατομικές συνεδρίες. Είναι ο επιστημονικός επόπτης του Κέντρου παιδιού και Εφήβου FocusLab, όπου παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μαθησιακών δυσκολιών, νευροανάδρασης και συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων. Είναι, επίσης, ο συνιδρυτής της εταιρίας SuccessLab , η οποία εξειδικεύεται στην ολιστική προσέγγιση του επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών άρθρων σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έρευνές του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις διαδικασίες συγκρότησης του λόγου, της αξιολόγησης του νοήματος και της νοηματοδότησης της ατομικής και κοινωνικής πραγματικότητας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Focus Lab Ε.Π.Ε.
Ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες
Α.Φ.Μ. 800730705
Δ.Ο.Υ. Α΄ Πειραιά
Αρ.Γ.Ε.ΜΗ. 138734107000

Κεντρικό: Σωτήρος Διός 13-15, Πειραιάς 18535
Υποκατάστημα: Πεισιστράτου 8, Αθήνα 10445
Τηλ: +30 210 4190804
Email: contact@focuslab.gr
Ιστοσελίδα: www.focuslab.gr