Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Παναγιώτης Κωστόπουλος

Ψυχολόγος MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Σπούδασε Φιλολογία και στη συνέχεια Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι επάνω στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό (MSc, 2006), στις κλινικές νευροεπιστήμες (medical neuroscience) (MSc, 2008), καθώς και στην ιστορία της φιλοσοφίας (MSc, 2012) (στα αντίστοιχα πανεπιστήμια ΕΚΠΑ Αθηνών και Duke University North Carolina, ΗΠΑ). Επίσης έχει εξειδικευτεί σε μεταπτυχιακό (σεμιναριακού τύπου M.A.) επίπεδο, σε τεχνικές διαχείρισης του χρόνιου άγχους (2010) και σε τεχνικές ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης (2010). Έχει τετραετή εκπαίδευση στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία (C.B.T.). Επίσης, έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε παγκόσμια συνέδρια, καθώς και αρθρογραφία σε τοπικά και πανελλήνια έντυπα σχετικά με την ψυχική υγεία. Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σταυρούλα Καλαντζή

Η Σταυρούλα Καλαντζή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ειδικευόμενη του προγράμματος ψυχοθεραπευτικής ειδίκευσης «Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα Παιδοψυχολογίας και Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΚΠΑ, καθώς και πλήθος σεμιναρίων στο τομέα της Ψυχολογίας. Ταυτόχρονα, ως ψυχολόγος, έχει αναλάβει εθελοντική δράση στον Πανελλήνιο Σύλλογο για Άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση «Φροντίδα», στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών και στην Εθελοντική Διακονία Ασθενών.

Τζήκα Ειρήνη

Η Τζήκα Ειρήνη αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις κλινικές δεξιότητες με Βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό Μοντέλο και τον Διαλεκτικό Εαυτό, διάρκειας 2,5 ετών. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το Σεμινάριο Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης Ετήσιας Διάρκειας με τίτλο Θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες & Δυσλεξία, που παρείχε το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων, Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ Ν.Π.Δ.Δ., διάρκειας 1 έτους. Παρακολουθεί σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωσή της πάνω σε ζητήματα ψυχοθεραπείας. Είναι συνεργάτης του κέντρου Focus Lab από το 2016, όπου εργάζεται ως Ψυχολόγος κάνοντας ατομικές συνεδρίες σε παιδιά και εφήβους.

Κρινά Διονυσία

Απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Ηπείρου. Εργάζεται με παιδιά με Αρθρωτικές και Φωνολογικές δυσκολίες, Πραγματολογικές δυσκολίες, Καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας, Λεκτική Δυσπραξία, Τραυλισμό, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Νοητική Υστέρηση, Εγκεφαλική Παράλυση, ΔΕΠ-Υ και με παιδιά που εμφανίζουν δυσκολία στο Σημασιολογικό, Μορφολογικό και Συντακτικό τομέα και στον Περιγραφικό και Αφηγηματικό λόγο.
Έχει εκπαιδευτεί στην Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία/SIMATA, στο PALIN PARENT CHILD INTERACTION THERAPY, στο TEACCH, στο PECS και στο Παιχνίδι ως Θεραπευτικό & Εκπαιδευτικό Εργαλείο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού διάρκειας 28 ωρών.
Ακόμα, παρακολούθησε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών, την Καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας, τη Λεκτική Δυσπραξία, τον Τραυλισμό, τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και τις μαθησιακές δυσκολίες.

Δροσίδου Βασιλική

Λογοθεραπεύτρια απόφοιτη της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Έχει εκπαιδευτεί στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων, PECS- Level 1 και στο Αναπτυξιακό Προφίλ Κοινωνικής Επικοινωνίας (ΑΠΚΕ) – Το Μοντέλο των Κύκλων. Εκπαιδεύτηκε με πρακτικό σεμινάριο στο "Feeding Therapy: A Sensory – Motor Approach" , στην “Παρέμβαση στις αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές” και στην "Προσέγγιση του παιδιού με ΔΑΔ μέσα από την αισθητηριακή ολοκλήρωση". Επιπλέον, κατέχει "Επαγγελματικό Πιστοποιητικό Ανάπτυξης δεξιοτήτων Συμβουλευτικής & Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής" και ολοκλήρωσε το βιωματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης σε Θέματα Παιδοψυχολογίας και play therapy. Βρίσκεται σε Διαρκής Εκπαίδευση και Επιμόρφωση με την τακτική συμμετοχή σε Πανελλήνια Συνέδρια, Σεμινάρια & Διημερίδες Λογοθεραπείας και Συμβουλετικής.

Κομιανίδη Αναστασία

Η Κομιανίδη Αναστασία γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά το 1992. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2015. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΚΠΑ στην «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» και παράλληλα εκπαιδεύεται στο τετραετές πρόγραμμα σπουδών «Ειδίκευση στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας». Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στο τομέα της Ψυχολογίας και έχει απασχοληθεί εθελοντικά σε ποικίλους φορείς, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Πειραιά, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών και το Home Start Αθήνας.

Μαίρη Κοτέα

Φοίτησε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Βρεφονηπιοκόμων και στη συνέχεια εργάστηκε σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Επί του παρόντος, φοιτά στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.Παρακολούθησε μονοετές Σεμινάριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και πλήθος σεμιναρίων επί των Διαταραχών της Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας.

Δήμητρα Σιμιτζή

Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιωαννίνων (Α.Τ.Ε.Ι.). Συνέχισε τις σπουδές τις σε Μετεκπαιδευτικό επίπεδο: BTEC Professional Certificate in Counselling & Counselling Skills, στον εκπαιδευτικό όμιλο Athenian College. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών Λογοθεραπευτών Ελλάδος. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις ημερίδων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδριών, ενώ παράλληλα οργανώνει ομάδες γονέων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Πειραιάς
Σωτήρος Διός 13-15,
3ος όροφος, ΤΚ 18535
Τηλ: +30 210 4190804
Email: contact@focuslab.gr
Ιστοσελίδα: www.focuslab.gr